Projectorkest 'Muzikale Sprookjesreis' 2019. (Foto: NFM)
Projectorkest 'Muzikale Sprookjesreis' 2019. (Foto: NFM)

‘Podium aan de Waal’ sluit af met orkest van tientallen muzikanten

Algemeen

NIJMEGEN - Het projectorkest van de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen (NFM) sluit ‘Podium aan de Waal’ in Nijmegen zondag 28 augustus af met twee concerten. Tientallen muzikanten van orkesten uit Nijmegen en omgeving vormen één groot projectorkest waarmee ze, na één dag repeteren, samen optreden.

“Het maken van muziek op amateurniveau heeft de afgelopen jaren veel stilgelegen vanwege corona. De NFM organiseert daarom deze zomer een projectorkest om het spelen van muziek opnieuw te vieren! Muzikanten van alle niveaus spelen mee; van startende muzikant tot muzikanten met ruim 50 jaar speelervaring”, aldus NFM.

Het is niet de eerste keer dat de NFM een projectorkest op poten zet. In maart 2019 stond het projectorkest met ‘Muzikale Sprookjesreis’ in de Stevenskerk. In november 2017 bracht het projectorkest het thema Swing-Out  in de Cinemec ten gehore. 

Dat muzikanten ook nu weer staan te trappelen om muziek te maken blijkt uit de tientallen aanmeldingen. De muzikanten, afkomstig uit 24 verschillende orkesten, zien elkaar zaterdag 27 augustus voor het eerst. De hele dag repeteren ze en zondag 28 augustus geven ze om 14.00 en 16.00 uur concerten op de Waalkade.

nijmeegsemuziekverenigingen.nl

Afbeelding