Tall Tales brengt On the Move.
Tall Tales brengt On the Move. Foto: Megin Zondervan

Openluchttheater ‘Podium aan de Waal’ is weer terug

Algemeen

NIJMEGEN - ‘Podium aan de Waal’ komt terug. Op zondag 7 augustus is het de beurt aan Tall Tales, bestaande uit breakdancer Stefan Seedorf en circusartiest Melody Nolan. In hun voorstelling On the Move staat het overbruggen van verschillen centraal. 

‘Podium aan de Waal’ heeft plaats in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven) en is gratis toegankelijk voor iedereen. 

Van zondag 7 augustus tot en met zondag 28 augustus zijn er iedere week één of meerdere optredens, variërend van poëzie tot komedie en muziek. De optredens zijn in de buitenlucht; het programma kan afwijken qua tijden of worden geannuleerd bij regen.

‘Podium aan de Waal’ is ontstaan vanuit de wens om de Nijmeegse binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. De samenwerking met de stad wordt actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden. (delindenberg.com/podium-aan-de-waal-2022.

Programma

Zondag 7 augustus Tall Tales - On the move om 14.00 en 16.00 uur (circus/dans). Circusartiest Melody Nolan (1999) en breakdancer Stefan Seedorf (1984) zweven over de vloer, duiken op onverwachte plekken op en vliegen door de lucht. Zo vertellen ze over zichzelf, elk met hun eigen taal. Gaandeweg verdiepen zij zich steeds verder in elkaar. Hoe kun je elkaar ontmoeten terwijl je een andere taal spreekt?

Zondag 14 augustus iPut om14.00 uur (poëzie). De iPut een sprookjesachtige installatie die verhalen en gedichten vertelt en muziek laat horen. Doorlopend programma met verhalen geschikt voor jong en oud vanaf 6 jaar. Met om 14.00 uur Proces-Verbaal, een multidisciplinaire voorstelling vol woord en beeld die de waarneming aan het twijfelen brengt. Ook zijn er poëtische interactieve installaties. En om 16.00 uur Mensen Zeggen Dingen, een van de grootste platformen van Nederland voor poëzie en spoken word en opgericht aan de Waal. Jesse Laport is sinds jaar en dag verbonden aan dit platform als vaste spreker en regiohoofd en stelde voor Podium aan de Waal een programma van lokale sprekers samen met: Thijs Kersten, Lou Rothuizen, Bor de Weerd, Sandra Pham en Jesse Laport.

Zondag 21 augustus Mr Jones - Fred, the Amazing Stuntpig om 14.00 en 16.00 uur (comedy). In de neurotische komedie van Mr. Jones en Fred, the Amazing Stuntpig voert Mr. Jones samen met zijn varken Fred levensgevaarlijke circusstunts uit.

Zondag 28 augustus Projectorkest NFM om 14.00 en 16.00 uur (concert). Tientallen muzikanten van verschillende orkesten uit Nijmegen en omgeving vormen samen het projectorkest NFM waarmee ze, na één dag repeteren, samen optreden. 

Afbeelding