Schrijfster Roanne van Voorst op de Walk of Wisdom
Schrijfster Roanne van Voorst op de Walk of Wisdom Foto: Roanne van Voorst

Nieuw getijdenboek Walk of Wisdom

Algemeen

NIJMEGEN - Een vertrekceremonie voor een boek? Bij de Walk of Wisdom is het mogelijk. De pelgrimsroute presenteert zaterdag 3 september om 10.00 uur in de Stevenskerk in Nijmegen het eerste hoofdstuk van haar nieuwe getijdenboek ‘Op Weg naar Wijsheid’. 

Alle aanwezigen krijgen het in de vorm van een e-boek. De andere hoofdstukken worden pas ná 3 september geschreven. ‘Op Weg naar Wijsheid’ wordt een ‘pelgrimsgetijdenboek’: een boek dat het ritme volgt van de 136 kilometer lange pelgrimsroute rondom Nijmegen. 

Vrijwel iedere dag vertrekken er nieuwe pelgrims vanaf begin- en eindpunt de Stevenskerk. Met het boek pakt de Walk of Wisdom iets van de ervaringen samen van de bijna 12.000 pelgrims die de afgelopen zeven jaar de route liepen. De meeste pelgrims doen er een week over, vandaar dat het boek bestaat uit hoofdstukken met telkens voor zeven dagen bezinning. 

Speciaal voor het boek werden schrijvers uitgenodigd de route te lopen en een verhaal te schrijven, waaronder Roanne van Voorst en Kiza Magendane. Kunst en poëzie vullen hun teksten aan, samen met fragmenten van pelgrimsverslagen.

Het eerste getijdenboek van de Walk of Wisdom is uitverkocht. Er is nog één exemplaar verkrijgbaar: een bijzondere uitgave met alle originele kunstwerken (uitgever: Intermedi-Art). Het pronkt in de Stevenskerk en is te koop vanaf 15.000 euro. De opbrengst gaat naar de stichtingen Stevenskerk en Walk of Wisdom. 

Tickets

Meer over de boekpresentatie en tickets (gratis voor vrijwilligers, anders 20 euro): walkofwisdom.org/agenda

Walk of Wisdom Duivelsberg.
Walk of Wisdom Elyzeese Velden