Thijs in den Bosch heeft er zin in.
Thijs in den Bosch heeft er zin in.

N.E.C. start Elektrisch rolstoelvoetbalteam

Algemeen

NIJMEGEN - Wat vorig jaar begon als de droom van Thijs in den Bosch, is deze week werkelijkheid geworden. Het eerste N.E.C. Elektrisch rolstoelvoetbalteam is vastgelegd.  

N.E.C. heeft deze week haar eerste spelers voor E-voetbal vastgelegd. Onder toeziend oog van pers, wethouders en andere belangstellenden tekenden de deelnemers een contract bij N.E.C. 

Het team van E-voetbal bestaat uit acht deelnemers die rolstoelafhankelijk zijn. “N.E.C. is er voor iedereen en sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daardoor zijn we gestart met rolstoelvoetbal, we zijn extra trots dat we als eerste BVO van Nederland dit kunnen aanbieden en hopen dat vele clubs ons volgen’’, aldus projectleider E-voetbal Jop Pepping. 

Afgelopen seizoen is N.E.C. met de projectgroep E-voetbal gestart, nadat Thijs in den Bosch zich meldde bij de Nijmeegse club. Pepping vertelt: “Thijs is 10 jaar, rolstoelafhankelijk en zit op de Sint Maartenschool. Hij is voetbalgek en zou zelf niets liever willen dan ooit kunnen voetballen. Om deze droom te kunnen verwezenlijken, heeft hij samen met zijn moeder een oproep gedaan bij Spieren voor Spieren. Via deze weg is dit signaal vervolgens bij de KNVB terechtgekomen en zijn zodoende ook N.E.C. en Uniek Sporten erbij betrokken.” 

N.E.C. en Uniek Sporten werken al langer samen op het gebied van aangepast sporten, met als gezamenlijke ambitie om een vernieuwend aanbod te creëren voor mensen met een beperking die momenteel nog weinig tot geen mogelijkheden tot sporten en bewegen hebben. De eerste training staat gepland op zaterdag 17 september in de Sint Maartenskliniek. Vanaf dat moment traint het E-voetbalteam wekelijks met elkaar onder leiding van trainers van stichting Koprol.

Afbeelding