Kinderen van basisscholen De Lanteerne en De Zonnewende leggen bloemen bij het monument ter herinnering aan de Heese oorlogsdoden
Kinderen van basisscholen De Lanteerne en De Zonnewende leggen bloemen bij het monument ter herinnering aan de Heese oorlogsdoden Foto: Ton van Seters

Herdenking Heese oorlogsdoden

Algemeen

NIJMEGEN - Vereniging Dorpsbelang Hees herdenkt zondag 25 september de zestig bewoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen. Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar de Joodse slachtoffers die in Hees woonden of er waren ondergedoken. De herdenking is in de Petruskerk aan de Schependomlaan 85 in Nijmegen, van 16.00 tot 17.15 uur. Iedereen is van harte welkom. 

Tijdens de bijeenkomst lezen leerlingen van basisscholen De Lanteerne en De Zonnewende de namen van de zestig Heese oorlogsdoden voor. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Dunant-duo uit Hees. Historicus Jan Brauer interviewt Willem Oosterbaan, onderzoeker van Joodse oorlogsslachtoffers in Nijmegen. Bij de Joodse oorlogsdoden gaat het niet alleen om bewoners van Hees, maar ook om mensen die in het dorp waren ondergedoken. Tijdens de plechtigheid wordt een korte film vertoond over de ‘stolpersteine’ die sinds kort in Nijmegen worden gelegd.

Meer informatie is te krijgen via Henk Termeer (werkgroep Historie Vereniging Dorpsbelang Hees): tel. (024) 377 21 79 of via www.dorpsbelanghees.nl/wo2.