De 22-jarige Tim van Kleef, teamrider van skatepark Waalhalla in Nijmegen, is voor de tweede keer Belgisch Nederlands Kampioen Stuntsteppen geworden.
De 22-jarige Tim van Kleef, teamrider van skatepark Waalhalla in Nijmegen, is voor de tweede keer Belgisch Nederlands Kampioen Stuntsteppen geworden. Foto: eigen foto

Nijmegenaar kampioen Stuntsteppen

Algemeen

NIJMEGEN/ROTTERDAM  - De 22-jarige Tim van Kleef, teamrider van skatepark Waalhalla in Nijmegen, is voor de tweede keer Belgisch Nederlands Kampioen Stuntsteppen geworden. De Nijmegenaar, die voor het vierde jaar op rij op het podium eindigde, werd kampioen in de categorie Pro Street.

Stuntsteppen kent twee categorieën, park en street. Park is vooral acrobatisch stuntsteppen met meervoudige salto’s en schroeven. Street is een technische variant waarbij onder andere op grinds (rails) gestept wordt. Van Kleef startte ooit in beide categorieën maar heeft zich inmiddels gespecialiseerd in de categorie street.

Tim van Kleef werd in 2021 voor de eerste keer kampioen van België en Nederland. De twee jaren daarna bekleedde hij een tweede en derde plaats. De student Sport en Bewegen aan het ROC in Nijmegen startte als favoriet in het kampioenschap. Van Kleef is op dit moment namelijk de enige Nederlander die in de categorie street een plaats op de wereldranglijst bekleedt. 

In een run van 1,5 minuut kan echter veel misgaan. Van Kleef reed echter vier solide runs. Hij kwalificeerde zich als de nummer één voor de finale en behield die plek. Hij mocht zich aan het eind van de dag dan ook kampioen van België en Nederland noemen.

Nog drie andere steppers van het team Waalhalla deden mee aan de BNK Street. Morris van Ophuizen behaalde een 7e plaats en Max Albers werd 13e. Zilver Brouwers werd 15e bij de amateurs. In de categorie park heeft Waalhalla geen deelnemers.