Indische Literaire Salon

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Pelita Indische Literaire Salon ontvangt zondag 27 november tijdens Indische Literaire Salon de succesvolle schrijfster Dido Michielsen. De bijeenkomst in het Oud Burgeren Gasthuis in Nijmegen is van 13.00 tot 16.00 uur. Entree 7 euro (geen pinmogelijkheid). Graag aanmelden via steunpuntnijmegen@pelita.nl.

Met haar nieuwe roman Engel en Kinnari wil Dido Michielsen haar inheemse en Indische voormoeders een stem geven die lezers van binnenuit vertelt over de koloniale samenleving in Nederlands-Indië. 

Voor haar Indische romandebuut Lichter dan ik (2019) liet zij zich inspireren door het leven van haar Javaanse betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, vertaald en op de planken gebracht, stond maandenlang in de CPNB Top 60 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Nu is er dan Engel en Kinnari, een historische roman waarin ze de figuur Louisa volgt die zich in het Nederlands-Indië van rond 1900 een weg probeert te vinden in een maatschappij vol rassentegenstellingen en ongelijkheid. Een indringend boek.

Voor de pauze: ’R. Schoemaker. Architect in Bandoeng. Verzetsstrijder in Delft’ door Maria en Jan van Dullemen. Na afloop worden de auteurs geïnterviewd door Peter van Riel.