Afbeelding
Foto:

Opening Feest van Licht

Algemeen

HEILIG LANDSTICHTING - Wat als er geen licht zou zijn? Met die overweging startte vrijdag 16 december de openingsbijeenkomst van Feest van Licht bij Museumpark Orientalis. Hierna daalde het licht via een tokkelbaan de Heilig Hart Basiliek af, waarna gedeputeerde Peter Drenth het licht van Feest van Licht kon ontsteken. Het startsein voor drie weken lang sfeer en verwondering.

Museumpark Orientalis viert drie weken lang Feest van Licht, vanaf 17 december t/m 8 januari. Een belevenis voor jong en oud, mede door de veelzijdigheid van het programma. 

Het erfgoed en de natuur in het park zijn bijzonder verlicht en er zijn veel en verrassende activiteiten zoals een kerststallententoonstelling, muziek, (kinder)theater, ambachtenmarkt, speurtocht, fotowedstrijd, donkerroute en levensgrote door mensen aangedreven Weihnachtspyramide. 

De route loopt langs de Romeinse Herberg, een warme plek om iets lekkers te eten en te drinken. Extra bijzonder zijn de activiteiten die een ander licht op kerst schijnen zoals bijvoorbeeld een mediatieve wandeling door het lichtlabyrint en een Keltisch midwinterfeest. Dit past binnen de visie van Museumpark Orientalis om ruimte te bieden aan verschillende levensovertuigingen en opvattingen, zoals bestuurder Walter Hamers in zijn openingswoord zei.

Feest van Licht is dagelijks geopend tussen van zaterdag 17 december t/m zondag 8 januari tussen 12.00 en 21.00 uur. Uitzonderingen zijn 24, 25 en 31 december, dan sluit het museum om 17.00 uur. Bezoekers kunnen binnen komen tot één uur voor sluitingstijd. Voor meer informatie en tickets: www.feestvanlicht.nl

Afbeelding
Afbeelding