Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje.
Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje. Foto: Fotografie Gerhard Witteveen

Nationale Voorleesdagen in Nijmeegse bibliotheken

Algemeen

NIJMEGEN - Tijdens de Nationale Voorleesdagen van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari kunnen peuters en kleuters bij de Bibliotheek Gelderland Zuid extra vaak genieten van voorleesfeestjes en kindervoorstellingen. 

Tijdens deze feestweek staat het Prentenboek van het Jaar centraal: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. “Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje én goed voor de taalontwikkeling van kinderen”, aldus de bieb.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er in verschillende bibliotheken voorgelezen uit de Prentenboeken Top 10. In Bibliotheek De Mariënburg, Zwanenveld en Muntweg kunnen kinderen met een peuterquiz op speurtocht door de bieb. 

Op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid is er online prentenboekenyoga, gebaseerd op het verhaal van Maximiliaan Modderman. Nienke Ewalts van Lente Yoga laat de kinderen lekker bewegen.

Voorleesfeestjes

In Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen speelt Katiuscia Principato op zondag 29 januari drie keer de voorstelling ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Een fantasierijke, muzikale voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar. 

Op vrijdag 3 februari om 15.00 uur geeft Marianne van Houten een vrolijke, interactieve voorstelling over Maximiliaan in Bibliotheek Oosterhout-De Klif. Zaterdag 4 februari om 11.00 uur vindt in Bibliotheek De Mariënburg de knallende afsluiter plaats: het Maximiliaan Voorleesfeest. Kinderen vieren hier een feestje met de mooiste prentenboeken vol slingers, taart en cadeautjes. Na het voorlezen gaan de kinderen feestkronen knutselen. Het kind met de feestelijkste outfit wint een prijs.

Gratis voorleesknuffeltje

Een abonnement bij de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. Kinderen tot en met 6 jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, ontvangen een gratis vingerpopje van Maximiliaan Modderman. Ook heeft de bieb voor iedereen een leuke zoekplaat van Maximiliaan Modderman, gemaakt door de Nijmeegse illustrator Jelko Arts.

obgz.nl/nationalevoorleesdagen