Burgemeester Marcouch omringt van ROC-studenten.
Burgemeester Marcouch omringt van ROC-studenten. Foto: Geert Timmer

Arnhemse burgemeester en ROC-studenten Nijmegen in gesprek over artikel 1 van de Grondwet

Algemeen

NIJMEGEN - Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, ging vrijdag 27 januari in gesprek met studenten van ROC Nijmegen, opleidingen Logistiek en Mobiliteit. Onderwerp van gesprek was artikel 1 van de Grondwet: gelijke behandeling en discriminatieverbod. 

Diezelfde avond gaf Marcouch ook de jaarlijkse Burgemeester Dales Lezing. De Dales Lezing wordt elk jaar gehouden door een bekende Nederlander. Het is dé kans voor die BN’er om te delen wat artikel 1 van de grondwet voor diegene betekent. De lezing vond plaats in het stadhuis van de gemeente Nijmegen.  

Voordat Marcouch naar het stadhuis ging, bezocht hij een van de locaties van ROC Nijmegen. Studenten gingen met hem in gesprek over gelijkheid en discriminatie. Wat betekent gelijkheid voor de studenten? Hoe ziet burgemeester Marcouch dit onderwerp in het licht van zijn dagelijkse leven en werk? Maar ook: “U was eerst docent, waarom bent u de politiek in gegaan?” En: “Hoe gaat u om met negatieve reacties over uw werk?” En: “Waarom organiseerde u een Suikerfeest in een homokroeg?” Wat volgde was een gesprek waarin zowel studenten en docent als burgemeester Marcouch zich open opstelden. Er werd niet alleen over het werk van de burgemeester gesproken, maar er werden ook persoonlijke verhalen gedeeld én er werd gelachen.  Als klap op de vuurpijl waren de studenten daarna eregast bij de Burgemeester Dales Lezing.

Afbeelding
Afbeelding