Doro Krol en enkele van haar werken.
Doro Krol en enkele van haar werken. Foto: Jochem van der Staaij

Expositie Doro Krol in Ieder z’n Vak

Algemeen

NIJMEGEN - Sinds juni vorig jaar toont Ieder z’n Vak aan de Lange Hezelstraat 76 in Nijmegen elke drie maanden werk van een (lokale) kunstenaar. Nog tot 13 april is nu werk te zien van Doro Krol.

De schilderachtige Ooijpolder ligt dicht bij haar atelier en die omgeving levert haar een bijna onuitputtelijke artistieke inspiratie op. Ze begon met het schilderen van op het oog traditionele landschappen maar langzaam maar zeker is Krol op weg naar een expressionistische landschapskunst. De verstilling en het licht spelen daarin een belangrijke rol.

Krol heeft in haar artistieke carrière veel bijzondere mijlpalen bereikt. Met haar dierenportretten heeft ze geëxposeerd in binnen- en buitenland. In galeries van Praag tot Amsterdam, in musea van Rotterdam tot Parijs, in de buitenlucht van Oerol tot aan Armada aan de Waal. Met haar ‘Animal Cabinet’ vulde zij gedurende drie maanden de hele bovenverdieping van het Natuurmuseum in Luxemburg. 

Ze geeft ook kortdurende performances van haar dierenkunst, zoals te zien was in de tuin van Museum Kröller-Müller. Haar boekwerkjes waren te zien in het Van Abbemuseum Eindhoven en het Momamuseum New York.

Naast schilderijen zijn er in Ieder z’n Vak ook kleine reproducties, tegeltjes, kussens en kaarten te koop. 

Ieder z’n Vak geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding