Mustafa Stitou te gast in het Poëziecentrum

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In de reeks Ontmoet De Dichter ontvangt het Poëziecentrum, gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen, zaterdag 11 maart Mustafa Stitou. In de kleinschalige setting van het Poëziecentrum met gespreksleider Monica Boschman zal de dichter vragen beantwoorden en voordragen. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.30 uur, entree 10,00 euro. 

Deze dichter werd in 1974 geboren in Tetouan, Marokko, en groeide op in Lelystad. Hij woont en werkt in Amsterdam, waar hij aan de UvA filosofie heeft gestudeerd. In 1994 debuteerde hij met de dichtbundel ‘Mijn vormen’, die genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Daarna volgden ‘Mijn gedichten’ (1998), ‘Varkensroze ansichten’ (2003), onder meer bekroond met de Jan Campertprijs, en ‘Tempel’ (2013), bekroond met de Awater Poëzieprijs. In 2018 ontving hij voor zijn poëzie de A. Roland Holstprijs. 

‘Waar is het lam?’ (2022), zijn vijfde dichtbundel, is een indringend onderzoek naar de betekenis van het offer; een intrigerende verzameling gedichten waarin het persoonlijke en politieke, droom en werkelijkheid, vrees en verlangen continu op elkaar ingrijpen.