Lebbis & Jansen.
Lebbis & Jansen. Foto: Mark Engelen

Grote cabaretiers en nieuwe talenten bij De Lindenberg

Algemeen

NIJMEGEN - De Lindenberg is gestart met de kaartverkoop van theatervoorstellingen voor het nieuwe seizoen, dat loopt van september 2023 tot en met mei 2024. 

Op het programma staan zowel grote cabaretiers als Micha Wertheim en Lebbis & Jansen, nieuwe talenten waaronder Sezgin Güleç, Gavin Reijnders en Valentina Tóth en een keur aan bijzondere jeugdvoorstellingen voor alle leeftijden. Het complete theaterprogramma en kaarten via www.delindenberg.com/theater

Gevestigde cabaretiers maken ook dit seizoen weer hun opwachting waaronder Hans Dorrestijn met zijn laatste programma en de nieuwste voorstelling van Patrick Nederkoorn, waarin hij samen met fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp cabaret, klimaat en wetenschap in de blender gooit. 

Er worden diverse uitstapjes naar andere genres gemaakt, met onder andere spoken word van Joost Oomen en Derek Otte, muziek van Lucky Fonz III en Rosa da Silva en een voorstelling van Speels Collectief rond relaties.

Programma voor de stad

Met ‘Programma voor de stad’ bieden de drie Nijmeegse podia (Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging) voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. In seizoen 23-24 brengen de podia dansvoorstelling Cabaret Deconstruit van LeineRoebana, het theatrale Knock-Out van Jakop Ahlbom Company, de hedendaagse circustheatervoorstelling Sawdust Symphony en de sketchvolle theatershow De JOARDY SHOW met Youtube-fenomeen Jim Deddes en acteur Oscar Aerts.

Micha Wertheim.