Tim van Kleef in actie.
Tim van Kleef in actie.

Nijmegenaar op allereerste wereldranglijst Stuntsteppen

Algemeen

NIJMEGEN/LAUSANNE – De allereerste wereldranglijst Stuntsteppen is gepubliceerd en er staat een Nijmeegse stepper op. De 21-jarige Tim van Kleef, teamrider van Waalhalla, zien we terug op plaats 23 en is de enige Nederlander op deze lijst.

Het stuntsteppen is een zogenaamde Urban Sport. Urban Sports nemen in populariteit toe. Een aantal Urbansports is inmiddels Olympisch. Dat geldt nog niet voor het stuntsteppen of zoals deze sport internationaal genoemd wordt ‘scootering’. 

World Skate is een internationale Federatie die zich hard maakt om de Urbansports op wielen te promoten, te ontwikkelen en ook Olympisch te maken, ook het scootering. Inmiddels heeft een aantal Urban Sports het Olympisch podium bereikt zoals bmx, skateboarden en het 3x3 basketball. Voor scootering is dat nog niet het geval, maar de sport is al wel in beeld om ook Olympisch te worden. In voorbereiding hierop heeft World Skate de eerste wereldranglijst scootering gepubliceerd.

In de categorie scooter street is de Nijmeegse Tim van Kleef de eerste (en enige) Nederlander die op deze eerste wereldranglijst een plek bezet. Hij staat 23e en heeft 6.400 punten. Op de wereldranglijst scooter park staat ook één Nederlander: Camile Wajer. Hij staat 13e met 16.000 punten. Beide stuntsteppers deden recent mee aan de Wereldkampioenschappen in Madrid. Dit was het eerste event waar punten voor de wereldranglijst te verdienen waren.

https://www.worldskate.org/scootering/rankings.html