Sfeerbeeld editie 2022.
Sfeerbeeld editie 2022. Foto: eigen foto wsv Elstars

Elstars Lingezegen Nazomertocht

Algemeen

ELST - Vernieuwde routes, een nieuwe datum, een nieuwe rustpost en een andere naam. Maar verder is alles hetzelfde gebleven. Na twee succesvolle edities van de Elstars Lingezegen Najaarstocht, is het zondag 27 augustus tijd voor de Elstars Lingezegen Nazomertocht.  Een wandeling van 10, 15 of 25 kilometer door Park Lingezegen. Net als de eerdere najaarstochten wordt de organisatie weer verzorgd door WSV Elstars met ondersteuning van Park Lingezegen.  

Alle routes lopen voor het overgrote deel door Park Lingezegen, het landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Het Park kent verschillende deelgebieden, waarvan er twee zijn opgenomen in de routes, namelijk De Park en het Waterrijk.

De Park is het meest noordelijke gebied. Het kenmerkt zich door een variëteit aan wandelpaden en –paadjes. Over lanen, door stukken bos en open gedeelten. Het gebied is vernoemd naar het voormalige kasteel de Parck. De contouren en oprijlaan van dit kasteel zijn nog te herkennen. Het Waterrijk kenmerkt zich door veel water. Het ligt aan weerszijden van de A325. Ook hier veel wandelpaden, rietmoerrassen, met vaak prachtige uitzichten op de talloze – soms zeldzame – vogels die hier vertoeven. 

De startlocatie voor alle afstanden is bij Landerij De Park aan De Park 12 in Elst. Er is voldoende parkeergelegenheid. Komt u met het openbaar vervoer, neem dan vanaf Arnhem Centraal Breng bus 14 en stap uit bij halte ‘Park Lingezegen’. Vandaar uit is het enkele minuten lopen naar de start.

De starttijden: 25 km tussen 08.00–11.00 uur; 15 km tussen 09.00–12.00 uur en 10 km tussen 09.00–12.00 uur. Alle routes kennen onderweg een of meerdere rustposten. De startlocatie sluit om 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Dat kan ter plekke.          

Deelnamekosten: 4,00 euro zonder medaille, 6,00 euro met medaille. KWBN- en SGWB-leden krijgen 1,00 euro korting. Kinderen tot 10 jaar lopen gratis mee.