Feest van Licht in Museum Orientalis.
Feest van Licht in Museum Orientalis. Foto: Raoul van Meel

Feest van Licht in Museumpark Orientalis

Algemeen

HEILIG LANDSTICHTING - Ieder jaar viert Museumpark Orientalis het Feest van Licht. “Het museumpark verandert dan in een magische plek die letterlijk en figuurlijk licht geeft aan jong en oud”, aldus het museum. 

“Een plek waar je je even in een andere wereld waant.. Waar nieuwe kunst en traditionele kerststallen van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Kortom: dé plek voor een bijzonder middagje uit of een (avond)wandeling rondom de feestdagen. Kom je verwonderen!”.

Nieuwe lichtroute

“Het Feest van Licht heeft dit jaar een nieuwe lichtroute waarbij bezoekers langs en door lichtkunst lopen. Inspirerende, verrassende en fotogenieke objecten (zoals spiegelende boomtoppen, levenswielen en verlichtende Boeddha’s), in combinatie met onze unieke rijksmonumenten en het lichtlabyrint.”

“Middenin deze lichtroute, op het meer van het Arabisch dorp, komt bovendien als een ‘Perzisch tapijt’ het bijzondere kunstwerk Reflection te drijven. Dit is gemaakt door nieuwkomers uit vijf AZC’s, een internationale school en studenten van ROC Nijmegen en HAN. Een mystieke sfeer als een sprookje uit 1001 Nacht, gecreëerd door Stichting ElanArt. Leuk detail: de schilderwerken op het water zijn deels gemaakt met snoeiafval wat uit ons eigen museumpark afkomstig is.”

Kerststallen

In het Orientalis-hoofdgebouw zijn weer kerststallen uit de hele wereld te bewonderen, waaronder delen van het grootste kerstdiorama van Europa. Bovendien zijn kinderen uit de regio opgeroepen om een eigen LEGO-kerststal te bouwen, die tijdens het Feest van Licht ook in de vitrines worden tentoongesteld. Er is een aangrijpend verhaal van een vlucht uit Egypte te zien. En verder zijn er weer theatervoorstellingen voor jonge en oud, optredens van koren, een kinderspeurtocht, een Romeinse kerstmarkt en verschillende lezingen en wandelingen.

Op vrijdag 15 december is Museumpark Orientalis het decor van de 24 uurs-loop van de Zevenheuvelen Wintertrail, en op zaterdag 16 december van verschillende andere Wintertrail-afstanden. “Ook voeren we met een glazen kerststal actie voor 3FM Serious Request, oftewel het Glazen Huis, dat dit jaar in Nijmegen staat.”

Feest van Licht is van 16 december t/m 7 januari dagelijks geopend, van 14.00 tot 21.00 uur (op 24, 25 en 31 december tot 18.00 uur). Meer informatie en ticketverkoop: www.museumparkorientalis.nl.

Afbeelding
Een glazen kerststalletje uit de collectie van Museumpark Orientalis.
Afbeelding