Ontmoet De Dichter…Kees ‘t Hart

Algemeen Kort nieuws

NIJ MEGEN - In de reeks ‘Ontmoet De Dichter...’ bezoekt Kees ’t Hart zaterdag 13 januari het Poëziecentrum Nederland, gevestigd achter in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Aanvang 14.00 uur. Entree 10,00 euro, leden van de bibliotheek 7,50 euro. Het entreeticket is tevens een tegoedbon voor aankoop poëzie.

Een paar weken geleden verscheen ‘Het vogelkerkhof’, de derde bundel van ‘t Hart. Die bundel en de twee voorgaande vormen de aanleiding om met ’t Hart in gesprek te gaan. Dat gesprek wordt aangegaan door Fieke de Hartog en Peter Altena. In het eerste deel zal het gaan over zijn inspiratie, over het dichterschap, over de herinnering, de bewondering en de geestdrift. ‘t Hart is behalve dichter ook romancier (en essayist) en de vraag ligt voor de hand wanneer de romancier ophoudt en de dichter begint (en andersom).

In het tweede deel gaat het in het bijzonder over de 11 gedichten in ‘Het vogelkerkhof’, over de dichters, de schilders, de acteurs, de leraar en de bezoeker van de Haagse Boekenmarkt. Daarbij zal Kees ’t Hart uit zijn werk voorlezen.