Afbeelding

Vertoning film ‘Krieg am Niederrhein’

Algemeen

GROESBEEK - Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek vertoont in februari en maart opnieuw een reeks filmvoorstellingen van de klassieker ‘Krieg am Niederrhein’. 

Deze film is een groots ‘monument’ en gaat over het Rijnlandoffensief, de aanval van de geallieerden op de Niederrhein vanuit het Rijk van Nijmegen. Van de start van Operatie Veritable op 8 februari 1945 tot en met de oversteek van de Rijn bij Wesel op 23/24 maart 1945.

De nog in prima staat verkerende Duitse film ‘Krieg am Niederrhein’, aangevuld met beelden van geallieerde oorlogscorrespondenten, verbeeldt op zinderende wijze de aanval op het Rijnland, waarbij volgens de laatste gegevens bijna een half miljoen geallieerde soldaten het op 8 februari 1945 opnamen tegen de Duitse verdediging. 

In zes weken tijd groeide dit aantal uit tot een geallieerde troepenmacht van meer dan 1 miljoen soldaten! De overtocht over de Rijn markeerde het begin van het einde van Hitler-Duitsland.

Voorafgaand aan alle voorstellingen en in de pauze is het museumcafé geopend. De film is te zien op 8, 15, 18, 25 en 29 februari en 7, 10, 14, 17, 21 en 24  maart, steeds van 14.00 tot 17.00 uur. 

Aan elke voorstelling gaat een korte historische inleiding vooraf, verzorgd door gidsen van het Vrijheidsmuseum. De film is Duitstalig en niet ondertiteld. Reserveren is noodzakelijk, via 024-3974404 of welkom@vrijheidsmuseum.nl.

Standaard entreeprijzen Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is geldig. Let op: het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. Betaling is alleen mogelijk door middel van pinbetalingen of creditcard.

www.vrijheidsmuseum.nl

Afbeelding
Afbeelding