‘Opa’s en Oma’s vertellen’ over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.
‘Opa’s en Oma’s vertellen’ over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Foto:

Winterweken in het Vrijheidsmuseum

Algemeen

GROESBEEK - In het Vrijheidsmuseum in Groesbeek beleef je tijdens de weken van de kerstvakantie op verschillende manieren het Verhaal van Oorlog en Vrijheid Zonder Grenzen. 

Door de Tweede Wereldoorlog te presenteren vanuit verschillende perspectieven, ontstaat een veelzijdig verhaal, dat de gebeurtenissen vóór, tijdens en na de oorlog verbindt met de actualiteit.

Leer meer over het leven van Anne Frank, luister naar verhalen van oorlogsgetuigen of bekijk op eigen houtje de vaste expositie over de Tweede Wereldoorlog. 

Tijdens twee familiedagen (28 december en 2 januari 2024) kunnen gezinnen met kinderen laagdrempelig het museum ontdekken. Aan de hand van de Kijkwijzer kunnen jonge mensen opdrachten maken, objecten aanraken en op interactieve wijze de vaste expositie ervaren. Daarbij is dit ook de laatste kans om de zinderende expositie ‘Dubbelspion’ nog te bezoeken, waarin je de sensationele levens van vier echte dubbelspionnen ontdekt. Door raadsels op te lossen, kun je hun ware identiteit onthullen. Daarnaast is er een aparte ruimte waar je op interactieve wijze kunt leren hoe misinformatie in het heden wordt toegepast. 

Familiedagen

Tijdens twee familiedagen kunnen gezinnen met kinderen laagdrempelig het museum ontdekken. Aan de hand van de Kijkwijzer kunnen jonge mensen opdrachten maken, objecten aanraken en op interactieve wijze de vaste expositie ervaren. ‘Kijk je ogen uit!’ en maak gebruik van de voordelige tarieven op donderdag 28 december 2023 en dinsdag 2 januari 2024, van 10.00 tot 17.00 uur. Op deze dagen gelden speciale entreeprijzen (kinderticket 6,00 euro en familieticket - twee volwassenen plus twee kinderen 7-17 jaar - 35,00 euro).

Anne Frank

Laat je kinderen kennismaken met het verhaal van Anne Frank, door middel van een interactieve en educatieve middag. Deze populaire Anne Frank middag wordt aangeraden voor kinderen met een leeftijd van 10-12 jaar. Deelname kost 7,00 euro incl. toegang voor het museum (hetzelfde geldt voor maximaal één begeleider), reserveren is noodzakelijk. Het programma vindt plaats op woensdag 3 januari 2024 van 14.00 tot 15.30 uur.

Opa’s en Oma’s

Twee Opa’s en Oma’s geven in een knusse verhalenhoek hun ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding mee aan nieuwsgierige kinderen, waarbij alle vragen welkom zijn. Naast de introductiefilm wordt er ook een klein rondje door de vaste expositie gelopen, waarbij de ooggetuigen van toen beiden één bijzonder object uitkiezen om over te vertellen. Deelname kost 7,00 euro p.p. incl. toegang voor het museum (hetzelfde geldt voor maximaal één begeleider), reserveren is noodzakelijk. ‘Opa’s en Oma’s vertellen’ vindt plaats op donderdag 4 januari 2024, van 14.00 tot 15.00 uur.

Vragen en reserveren: tel. 024-3974404 of welkom@vrijheidsmuseum.nl

De Winterweken zijn van woensdag 20 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2023. Voor actuele programma en entreeprijzen: www.vrijheidsmuseum.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Anne Frank.