Choral Evensong in de Stevenskerk

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Zaterdagmiddag 2 maart zingt Capella Cumerana in de Stevenskerk in Nijmegen de eerste Choral Evensong van 2024 gevuld met muziek voor de 40-dagen tijd. De Choral Evensong begint om 16.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Vrij entree, een vrijwillige bijdrage (ook pin) wordt op prijs gesteld. 

Als introit wordt het verstilde ‘Peace be to this congregation’ gezongen. De tekst is geschreven door Charles Wesley en van een lyrische melodie voorzien door de Noord Ierse componiste Alison Cadden. De ‘preces and responses’ zijn dit keer van de hand van Humphrey Clucas. Psalm 25 wordt gezongen op een chant van John Camidge jr. (1790-1859) waarna de Lofzang van Maria (Magnificat) en het Nunc dimittis (Lofzang van Simeon) worden gezongen in een afwisselende zetting in D-grote terts van Charles Wood (1866-1926). 

Dirk Luijmes begeleidt Capella Cumerana op het König-orgel. Voorganger is Wilma Hartogsveld en Capella Cumerana staat onder leiding van Daniel Rouwkema. Meer informatie op www.capellacumerana.nl