Bart van Rooij in duel met Michael Breij van SC Cambuur.
Bart van Rooij in duel met Michael Breij van SC Cambuur. Foto: Pieter van der Woude/Orange Pictures

Bart van Rooij na ‘euforische avond’: ‘Een onbeschrijfelijk gevoel van trots’

Algemeen

NIJMEGEN - Bart van Rooij is ‘onbeschrijfelijk trots’ op de prestatie van NEC. De Nijmegenaren bereikten dinsdag de finale van De TOTO KNVB Beker door met 1-2 na verlenging te winnen van Cambuur. 

“Dit is een euforische avond”, begint Van Rooij. “Het was een slijtageslag, al vind ik 120 minuten op kunstgras fijner dan op normaal gras. Morgen zal dat wel anders voelen, maar nu mogen we genieten.” 

Toch zal daar bij Van Rooij geen bier bij zitten. “Ik ben niet een hele grote bierliefhebber, maar ik denk eigenlijk ook dat het niet eens mag. Onze performancetrainer is best wel strikt en nu hoor je ook terwijl we aan het feesten zijn: ’tien minuten ijsbad verplicht’. Dan denk ik ook wel van ‘jezus, hou eens op man’. Misschien is dat ook wel één van de redenen dat we zo goed presteren”, prijst de back de staf. 

Als jongen van de club is de bekerfinale extra speciaal. “Je droomt altijd van finales spelen. Je weet niet of dat met NEC kan gebeuren, maar dan gebeurt het. Dat is zo’n bijzonder gevoel.” 

Helemaal als Van Rooij terugblikt op waar de Nijmegenaren vandaan komen. “We stonden zevende in de KKD en ik heb wedstrijden gespeeld tegen TOP Oss en Telstar. Daar heb ik het liever niet meer over. Ook hier hebben we hele moeilijke wedstrijden gespeeld in het jaar dat Cambuur dominant was in de KKD. Als je nu kijkt hoe we bezig zijn met de club. Dan heb ik het niet alleen over het voetbal, maar ook over alle faciliteiten. Ook als je kijkt naar de support die vandaag weer mee was op een dinsdagavond naar Leeuwarden. Die zijn ook niet voor half drie thuis vannacht. Dan is het een onbeschrijfelijk gevoel van trots als je kijkt naar wat we hebben gedaan als club. Dit is een bekroning, prachtig.”