De egel heeft ook tuinen nodig om te kunnen overleven in de stad.
De egel heeft ook tuinen nodig om te kunnen overleven in de stad.

Project ‘Biodiversiteit in Nijmegen Oost’

Algemeen

NIJMEGEN - In de buurt van het Julianapark en Begraafsplaats Daalseweg is afgelopen jaar gestart met een pilotproject om de biodiversiteit in dat deel van de stad te versterken. 

Met als doel dat dieren en insecten goed van de ene naar de andere plek kunnen komen en beter overleven in de stad. Zowel het openbaar groen als de tuinen voor en achter huizen tellen mee als vliegroute voor vlinders, bijen, als potenpaadjes voor egels en als boomkronenpad voor eekhoorns.

Tijdens het project hebben tellingen plaatsgevonden, zijn bewoners op ontdekkingstochten door de wijk gegaan op zoek naar egels en vogels en is met behulp van wildcamera’s inzicht verkregen welke dieren er ’s nachts in de wijk leven. Ook was er een tuinworkshop gericht op hoe bewoners zelf kunnen bijdragen met hun tuin.

Nu de pilot erop zit rijst de vraag: hoe is het nou met de biodiversiteit in Nijmegen-Oost gesteld? Kom zaterdag 16 maart tussen 10.00 en 12.00 uur naar Wijkcentrum Daalsehof om de resultaten van deze pilot te ontdekken.

Tijdens deze inloopochtend toont stadsecoloog Joep van Belkom beelden van de wildcamera’s en leer je hoe je zelf kan bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit in jouw wijk. 

Doe inspiratie op voor jouw eigen tuin en maak kans op één van de vijf duurzame vleermuiskasten die worden verloot onder de bezoekers. Vrij entree.