NEC verslaat Cambuur en is finalist KNVB Beker. Nu op naar de finale in Rotterdam tegen Feyenoord.
NEC verslaat Cambuur en is finalist KNVB Beker. Nu op naar de finale in Rotterdam tegen Feyenoord. Foto: N.E.C. Media

Dromen over grootste prestatie uit clubgeschiedenis NEC

Algemeen

NIJMEGEN - De afgelopen weken gaat het in Nijmegen over weinig anders: NEC speelt op zondag 21 april de bekerfinale tegen Feyenoord. Of je nou in de winkel loopt of bij de kapper zit, de vragen over de Nijmeegse club vliegen om je oren. Nooit eerder leefde NEC zo erg. 

Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC, blikt vooruit op de finale. “De finale is het enige waar iedereen sinds eind februari over spreekt. Wat zijn de kansen? Blijft iedereen fit? Hoe komt NEC voor de dag? Het gaat de laatste weken alleen maar méér leven. Je ziet nu ook de rood-groen-zwarte vlaggen vanuit de gemeente als je Nijmegen binnenkomt. Er wordt naar een kookpunt toegewerkt op 21 april, waarbij heel Nijmegen op z’n kop zal staan.” 

Vijfde keer

Het is voor NEC de vijfde keer dat het in de finale staat. De Nijmegenaren wonnen nog nooit. “Het wordt een speciale dag, omdat het de enige wedstrijd is die dat weekend gevoetbald wordt. Alle ogen zullen op NEC gericht zijn. Een wedstrijd die veel bekeken wordt en waar veel over gepraat wordt.”

“Nu zit je nog midden in de competitie. Die week er naartoe zal de spanning alleen maar oplopen. Je krijgt een voorbeschouwing met de trainers in Zeist met die beker erbij. Je gaat met z’n allen toeleven naar de finale, waar je met 160 bussen naar De Kuip afreist. Het wordt een fantastisch gezicht. Met z’n allen naar De Kuip.” 

Dromen over winst

Ook op de dag zelf zal het natuurlijk een feest zijn voor de NEC’ers. Rengers voorziet een prachtige dag. “Het feest in de bus of met de auto. De opkomst van de spelers en dan de wedstrijd an sich nog. Ik denk dat het met alle pijntjes en vraagtekens wel een hele moeilijke wedstrijd wordt. Toen iedereen nog fit was, had ik nog wel het gevoel dat het fifty-fifty was, maar nu is NEC wel de underdog.”

“NEC is zeker niet kansloos en heeft bewezen weerbaar te zijn, ook bij een achterstand. Er zullen kansen zijn en NEC is vaak effectief wat betreft die kansen, maar ik verwacht een moeilijke wedstrijd.”

Geweldige ervaring

“Qua sfeer zijn we al op de bovenhand. De vorige keer waren we dat al met 1.200, nu gaan er 17.500 supporters. Het zal een geweldige ervaring worden. Nijmegen zal geweldig op de kaart worden gezet.”

‘Je kan hem verliezen, dat zal heel zuur zijn, maar dan moeten we alsnog heel trots zijn op NEC. Maar als je hem wint, dan bereik je de mooiste prestatie uit de clubgeschiedenis. Het is dromen van de bekerwinst en de kansen liggen er”, sluit Rengers hoopvol af.