Schrijver en filosoof Joke Hermsen.
Schrijver en filosoof Joke Hermsen. Foto: Marcel Krijgsman

Literaire preken op zondag in Stevenskerk

Algemeen

NIJMEGEN - Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Stevenskerk Nijmegen organiseren zes literaire preken op zondag. Vanaf de kansel in de Stevenskerk spreken spraakmakende auteurs de bezoekers toe. Schrijver en filosoof Joke Hermsen bijt het spits af met een literaire preek op zondag 21 april om 12.00 uur.

In de Stevenskerk, al 750 jaar het hart van de stad Nijmegen, zijn al eeuwenlang preken uitgesproken. Fluisterpreken, donderpreken, rechtlijnige preken, onbegrijpelijke preken, inspirerende preken en slaapverwekkende preken. Dit keer is het de beurt aan bekende auteurs om een vlammende preek uit te spreken over onderwerpen die hen raken. 

Joke Hermsen begint op zondag 21 april, daarna is het de beurt aan Alex Boogers op zondag 30 juni. Tijdens de Vierdaagsefeesten spreekt op zondag 14 juli Özcan Akyol de kerk toe.

De literaire preek van Joke Hermsen vindt toepasselijk plaats tijdens de maand van de filosofie. Tot haar essayistische werk behoort onder meer ‘Stil de tijd’ (Jan Hanlo Essayprijs 2011), ‘Kairos. Een nieuwe bevlogenheid’ (shortlist Beste Filosofieboek van 2014) en ‘Melancholie van de onrust’ (essay van de Maand van de Filosofie 2017). 

Boekhandel Dekker v.d. Vegt is in de kerk aanwezig met boekverkoop. Joke Hermsen zal na afloop ook signeren.

De inloop start om 11.30 uur, de preek om 12.00 uur en duurt ongeveer een uur. Tickets kosten 11,50 euro voor bibliotheekleden, Vrienden en Steveniers en jongeren t/m 30 jaar, en 14,00 euro voor overige bezoekers. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. 

Tickets voor de preek zijn verkrijgbaar via de website www.stevenskerk.nl.