Klaas van der Eerden.
Klaas van der Eerden. Foto: Foto: Mark David

Nieuw theaterseizoen De Lindenberg mix van bekende namen en theaterprojecten

Algemeen

NIJMEGEN - De Lindenberg Cultuurhuis start maandag 27 mei met de kaartverkoop van theatervoorstellingen voor het nieuwe seizoen, dat loopt van september 2024 tot en met mei 2025. 

“Dit jaar staat er weer een mooie mix op het programma van bekende en nieuwe cabaretiers, jeugdvoorstellingen voor alle leeftijden, muziektheater én bijzondere (maatschappelijke) theaterprojecten.”

Klaas van der Eerden, Paulien Cornelisse, Merijn Scholten, Wim Helsen en Louise Korthals en nieuwe talenten als Nesim El Ahmadi en Boban Benjamin Braspenning maken hun opwachting. 

Ook staan er - naast muziektheater van Joost Oomen en Zoutmus - bijzondere theaterprojecten op het programma. Zo komt CC Amstel/Jurrien van Rheenen met Het Gesprek, een voorstelling over het bijstandsbeleid in Nijmegen. En TERECHT van Wabi Sabi Theater / Het Houten Huis is een eigenzinnige voorstelling met dans, tekst en live muziek over het Nederlandse strafrechtssysteem.

In de Lindenberg kunnen kinderen kennis maken met jeugdtheater vanaf de leeftijd van 1,5 jaar. Van poppen- en muziektheater tot liedjesvoorstellingen en een live podcast. Van bekende jeugdtheatergezelschappen, kleine zelfstandigen en lokale helden. 

Komend seizoen wordt er kleur gebracht in het theater met voorstellingen als KLeuR + (2-7 jaar), De Drakentemmer (6+) en Krijtje Mij (4+). Ook wordt de wereld buiten de aarde verkent met Sirius en de Spacecowboy (4+) en Ruimtereis.

Kaartverkoop start maandag 27 mei om 10.00 uur via de website www.delindenberg.com/theater Op maandag 20 mei is het programma online te bekijken.