Filmwandeling Off the Walls.
Filmwandeling Off the Walls. Foto: Elske Nissen

Go Short verhuist tijdelijk naar het Waterkwartier

Film

NIJMEGEN - Van vrijdag 29 maart t/m zondag 31 maart verhuist Go Short tijdelijk naar het Waterkwartier voor een weekend vol gratis programma’s. Samen met de wijkbewoners laat Go Short je het Waterkwartier ontdekken zoals je deze nog niet eerder hebt gezien. Duik in de wereld van korte films en luister naar verhalen van betrokken bewoners.

OFF THE WALLS 

We trappen het festival traditiegetrouw af met de filmwandeling Off the Walls. We wandelen langs iconische plekken van het Waterkwartier die worden omgetoverd tot tijdelijke openluchtbioscoop. Wijkbewoners verzorgen introducties bij de verschillende locaties. 

Vrijdag 29 maart / 20:00 uur / startpunt het Landhoofd, deelname gratis / inschrijven verplicht via goshort.nl

RAW CINEMA 

RAW CINEMA verwelkomt je in de fascinerende wereld van de korte film The Walking Fish van Thessa Meijer. Werkend met – en voor – de lokale bewoners, brengen we alles samen door middel van muziek, entertainment, kunst, en natuurlijk vertoningen met een Q&A. De locatie wordt getransformeerd in een allesomvattende Go Short locatie waar je ondergedompeld wordt in de wereld van water. Ons advies? Just go with the flow! 

Zaterdag 30 maart / 14:00 uur / de Biezen 1, Riverland Healthcentre / gratis toegang / meer informatie op goshort.nl  

FILMKWARTIER 

Club Goud, Griffioen en Go Short hebben de handen bijeen geslagen en hebben sinds februari creatieve sessies uitgevoerd met bewoners van het Waterkwartier. Werkend met én voor de lokale bewoners brengen we alles samen door middel van muziek, entertainment, kunst en natuurlijk filmvertoningen afgetopt met een Q&A met de filmmaker. Het resultaat laten ze je graag zien in een feestelijke pop-up cinema waar de verschillende filmzalen je onthalen in de diverse aspecten van de wijk. 

Zondag 31 maart / 13:00 uur / Voorstadslaan 267, BUUR Griffioen / gratis toegang / meer informatie op goshort.nl

GO SHORT 

Go Short is hét platform voor korte film en filmtalent van Nederland. Al ruim 15 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is een officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards. 

Van 3 t/m 7 april 2024 vindt de 16e editie van Go Short plaats in Nijmegen.