Afbeelding

Bespaar deze winter op je energiekosten: 3 tips!

Zakelijk

Doordat de energieprijzen op dit moment blijven stijgen, zijn veel mensen aan het kijken naar bespaartips voor hun energierekening. Want, ondanks het prijsplafond, zijn er genoeg mensen die straks moeite hebben met het betalen van hun energierekening. Maar ook als je wat meer geld te besteden hebt: besparen op energie is altijd goed. Het is namelijk niet alleen fijn voor de portemonnee; je levert ook een bijdrage aan een beter milieu. In dit artikel geven we je daarom 3 tips om te besparen op energie!

Verminder sluipverbruik
Dit is direct een tip die je vandaag nog kunt toepassen en het is geschikt voor elke portemonnee. Sluipverbruik kost namelijk elke maand ongemerkt geld en je kunt het vrij eenvoudig voorkomen. Sluipverbruik vindt plaats als de stekker van een apparaat in het stopcontact zit, terwijl je het niet gebruikt. Dit zie je bijvoorbeeld bij je tv. De tv staat op stand-by, maar ongemerkt gebruikt het toch stroom. Een goede oplossing is dan ook om de stekker iedere keer, als je klaar bent met tv kijken, uit het stopcontact te trekken. Vind je dat onnodig gedoe? Kies dan voor een stekkerdoos. Je kunt dan meerdere apparaten in 1 keer uitschakelen. Ideaal!

Kies voor een warmtepomp
Heb jij al wel eens nagedacht over het aanschaffen van een warmtepomp in combinatie met een Warmte Koude Opslag (WKO)? Je kunt dan namelijk gebruik maken van bodemenergie. Hoe dit werkt? De WKO slaat warm en koud water op. Je hebt er dan ook zowel in de winter als in de zomer profijt van. Zo pompt de pompkamer in de winter, met een waterdichte afsluiting van TSE Online, het warme water naar je woning. Hierdoor wordt de woning lekker warm! En in de zomer kun je weer gebruik maken van het afgekoelde water om je woning te verkoelen. En het mooie hieraan is: bodemenergie is kosteloos! Je moet alleen wel rekening houden met de installatiekosten. Dit is een (redelijk) grote investering. 

Energiezuinige apparaten
Heb je nog oude apparaten in huis, zoals een wasmachine of een koelkast? Dan is het slim om deze oude modellen in te ruilen voor een nieuw model. Als je een nieuw model gaat kopen, let dan niet alleen op de moderne functies, maar ook op het energielabel. Zo denk je misschien dat een apparaat met energielabel A+ een vooruitgang is, maar dat is het helaas niet. We raden je dan ook aan om te kiezen voor een apparaat met energielabel A+++. Als je het geld er op dit moment (nog) niet voor hebt; gebruik je apparaten dan slim. Doe dit bijvoorbeeld door te wassen met een volle trommel en zoveel mogelijk op 30 graden te wassen.