Afbeelding
zaken

Het isoleren van je woning kan veel geld opleveren

Zakelijk

De isolatiewaarde van een woning in of rondom Nijmegen valt op verschillende manieren te verbeteren. Met de sterk toegenomen energieprijzen is het voor huishoudens steeds interessanter geworden te investeren in hun isolatie. Denk bijvoorbeeld aan een investering in de dakisolatie van je woning. Het helpt het energieverbruik terug te dringen, waarmee je maandelijks geld overhoudt. Een investering in je isolatie kan op deze wijze relatief snel worden terugverdiend. Daarbij heeft een dergelijke investering een positief effect op het energielabel van de woning. Iets wat de waarde ervan doet laten stijgen. Het maakt het makkelijker de woning op termijn te verkopen. Niet onbelangrijk is het effect van een verbetering van de isolatie op je woongenot. Neem bijvoorbeeld een investering in het isoleren van de kruipruimte. Als gevolg ervan start je de dag met warmere voeten. Een vloer kan al snel erg koud zijn in de winter, door de kou welke vanuit de kruipruimte in de vloer trekt. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je de isolatie in huis kunt verbeteren. 

Isolatie specialist inschakelen voor doelgerichte verbeteringen 

Het kan heel verstandig zijn om bij het streven naar het verbeteren van de isolatie van je woning voor de hulp van een isolatie specialist te kiezen. Deze kan je meer vertellen over de verschillende vormen van isolatie die verbeterd kunnen worden. Ook kan deze beoordelen, welke investeringen in de isolatie binnen jouw woning het hoogste rendement opleveren; dit verschilt immers per woning. Naast de mogelijkheid om het dak beter te isoleren en de kruipruimte van isolatiemateriaal te voorzien, is ook het isoleren van de spouw tussen de binnen- en buitenmuur populair. 

Verbetering van de isolatie van het dak 

Warme lucht stijgt op, waardoor een slecht geïsoleerd dak zal leiden tot een onnodig hoog energieverbruik. De slechte isolatie maakt dat een groot deel van de warmte de woning via het dak verlaat. Bij het verbeteren van de dakisolatie wordt aanvullend isolatiemateriaal aangebracht onder het dak. Doel hiervan is niet alleen het verlagen van het energieverbruik om zo geld te besparen aan het eind van de maand; denk ook aan het effect ervan op het milieu en klimaat. Het is een hele duurzame investering in je woning en omgeving! Nieuwbouwwoningen beschikken vaak al over een goede dakisolatie; bij oudere woningen is deze isolatie vaak juist minimaal. Laat eens een isolatie specialist langskomen om dit binnen jouw woning te laten inventariseren. 

Combinatie met vloer- en muurisolatie 

Zoals reeds aangehaald werd, is het verbeteren van de dakisolatie slechts een van de mogelijkheden die je hebt. Combineer het met een verbetering van de muurisolatie en bijvoorbeeld vloerisolatie. Dit resulteert in het beste effect en daarmee de grootste besparing op.