Jonathan Okita en Bart van Rooij vieren een doelpunt tegen Fortuna Sittard 2 oktober 2021. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Jonathan Okita en Bart van Rooij vieren een doelpunt tegen Fortuna Sittard 2 oktober 2021. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

NEC-Fortuna Sittard kan heet potje worden

Algemeen

Twee ploegen die allebei nog vechten voor iets in de laatste speelronde: je ziet het lang niet altijd. Maar zondag moet Fortuna Sittard alle zeilen bijzetten om niet te degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Het niveau waar NEC een jaar terug nog uitkwam.

Maar nu? Nu speelt NEC zondag om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. Daarmee is het verwikkeld in een grote strijd met veel clubs. Na de midweekse speelronde waarin NEC op bezoek ging bij PSV, ligt alles nog open.

Édgar Barreto wil in ieder geval meedoen tegen Fortuna. De middenvelder maakte deze week bekend er na dit seizoen mee te stoppen.

Tegen Fortuna kan hij de fraaie mijlpaal van 150 wedstrijden bereiken. Iets wat hij verdient. Verder ontbreken alleen Magnus Mattsson en Wilfried Bony waarschijnlijk. De aanvallers kampen met zware blessures.

NEC-Fortuna Sittard trapt zondag in een uitverkochte Goffert af om 14.30 uur.