Afbeelding
Foto: BS Petrus Canisius

Meer leesplezier op Petrus Canisius door Bibliotheek op School

Algemeen

NIJMEGEN - Om het plezier in lezen nòg meer te stimuleren, wordt op Basisschool Petrus Canisius op 18 mei de eigen Bibliotheek op School officieel geopend door burgemeester Bruls. 

De ruimte tussen groep 7 en 8 is opgeruimd en gereserveerd voor de nieuwe bieb, met zitplekjes om lekker weg te duiken in een boek. 

Directeur Lotte Schouten is erg blij met de komst van de bibliotheek. “Met een eigen bieb op school zorgen wij ervoor dat al onze leerlingen in aanraking komen met boeken. Daardoor ervaren ze leesplezier en raken ze meer gemotiveerd om te lezen, ook thuis. Kinderen die lezen, vergroten hun kennis van de wereld om hen heen, hun woordenschat, taalvaardigheid en nog veel meer. Een goede leesvaardigheid is ontzettend belangrijk om goed mee te kunnen doen in de maatschappij.”  

De Bibliotheek op School is een samenwerking tussen Basisschool Petrus Canisius en Bibliotheek Gelderland Zuid. Met een wisselend assortiment van boeken en aanvullende leespromotieactiviteiten zorgen ze ervoor dat de kinderen in aanraking komen met verschillende soorten boeken en verhalen.  Leerlingen kunnen boeken uit de kasten in de Bibliotheek op School lenen én boeken reserveren uit de hele collectie van Bibliotheek Gelderland Zuid. Kinderen mogen ook een boek voor thuis lenen. 

Na de officiële opening van Bibliotheek op School start een Leesweek waarbij elke dag een ander soort boek centraal staat: weetjesboeken, stripboeken, moppenboeken, gedichten. Als afsluiting is er een voorleesdag, waarop er zoveel mogelijk wordt voorgelezen met onder andere hulp van ouders.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding