Samen met Oekraïense 'Taalmaatjes' op de fiets.
Samen met Oekraïense 'Taalmaatjes' op de fiets.

Verzetje voor Oekraïense vluchtelingen

Algemeen

NIJMEGEN - Fiep Gesthuizen woont aan de Waalhaven in Nijmegen en kijkt zo op de twee cruiseschepen waarop Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.

Toen enkele weken geleden op de Waalkade het Oekraïens volkslied werd gespeeld en gezonden, kwam ze in contact met Oekraïners. “Daaruit zijn vriendschappelijke contacten ontstaan die begonnen met een bijeenkomst in mijn appartement maar de groep is inmiddels uitgebreid tot zo’n 12 tot 15 personen. Met assistentie van twee buurvrouwen komt die groep, die we Taalmaatje noemen, nu één middag per week bijeen op het Kerkschip KSCC dat ook in de Waalhaven ligt.”

“Op beide cruiseschepen worden de Oekraïners heel goed opgevangen maar af en toe een klein verzetje brengt wat meer kleur in hun leven. Zo maakten we onlangs een fietstocht naar Terras Roosje van Ooij op fietsen beschikbaar gesteld door Ben Meij Tweewielers Beek. Roosje van Ooij schonk gratis koffie en thee. Ook het lekkers erbij werd gesponsord. En op het programma staat nog een ritje door Nijmegen met Zonnetrein Nijmegen. De enthousiaste en spontane medewerking van zoveel bedrijven en personen geeft je een boost.”