Stevenskerk stralend middelpunt.
Stevenskerk stralend middelpunt. Foto: Karten Russ

‘Blikvanger van Nijmegen’

Algemeen

NIJMEGEN - De meer dan 750 jaar oude Stevenskerk is een van Nijmeegs meest geliefde en daarmee ook een van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad. Ter gelegenheid van het jubileumjaar (7 september 2022 t/m 7 september 2023) is in de monumentale kerk een foto-expositie te zien getiteld: ‘De Stevenskerk. Blikvanger van Nijmegen’.

De expositie bestaat uit twee delen. Het eerste deel toont de meest bijzondere oude foto’s van de Stevenskerk en het dagelijkse leven eromheen gedurende ruim anderhalve eeuw.

Eigen visie

In het tweede gedeelte van de expositie geven 17 hedendaagse fotografen hun eigen visie op dit Nijmeegse icoon. Met het grote scala aan verschillende technieken levert dat een rijkgeschakeerd palet op van de Stevenskerk in talloze verschillende gedaanten. Zo blijft de kerk ook vandaag de dag een geliefd motief voor velen.

Openingstijden

De expositie is te zien van zaterdag 30 juli tot en met zondag 30 oktober in de weekenden en tijdens de bouwvakvakantie (8 t/m 26 augustus) steeds van 12.00 tot 17.00 uur. Vrij entree. Daarnaast doordeweeks mits de restauratiewerkzaamheden het toestaan. Kijk daarvoor op www.stevenskerk.nl/plan-je-bezoek