Steenbreek-tuinontwerper Sytske van der Kooi tijdens een tuinadvies in Tolhuis.
Steenbreek-tuinontwerper Sytske van der Kooi tijdens een tuinadvies in Tolhuis. Foto: ontwerpburo StaLa

Gratis tuinadvies Operatie Steenbreek

Algemeen

NIJMEGEN - Was je in april net te laat voor de tuinadviesweken van Operatie Steenbreek? Meld je dan snel aan voor de tweede ronde die begin juni van start gaat! De tuinadviseurs van Operatie Steenbreek bedenken samen met jou een plan hoe je de tegels in je tuin kunt vervangen door groen. Daarna kun je zelf aan de slag. Stenen eruit, groen erin!

Wil je meer vogels en vlinders in je tuin? Of vind je het belangrijk dat je tuin ‘s zomers minder heet is en na een hoosbui minder nat? Misschien lijkt het je gewoon gezelliger, een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van steen? Hoe dan ook: kijk eens goed in je tuin waar je tegels kunt vervangen door groen. Heb je daar wat hulp bij nodig? Schakel dan de hulp in van de Steenbreek-tuinadviseurs.

Bijna vol

In totaal kunnen dertig Nijmeegse huishoudens gebruikmaken van het gratis tuinadvies. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, Steenbreek gaat er vanuit dat alle dertig tuinadviezen aan het eind van deze ronde zijn vergeven. De eerder geplande najaarsronde komt daarmee te vervallen. 

Het gratis tuinadvies wordt gegeven door professioneel tuinontwerpers Sytske van der Kooi van ontwerpburo StaLa en Ine Voets van advies- en tuinontwerpbureau INVO.

Aan het Steenbreek-tuinadvies zijn wel een paar voorwaarden verbonden. Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen (bij een heel kleine tuin kan daarvan worden afgeweken). En maak een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en één als het nieuwe groen is aangeplant.

Ga voor alle voorwaarden en het aanmeldformulier naar de website www.steenbreeknijmegen.nl

Afbeelding
Afbeelding