Nassausingel. (foto: Ciska Matthes)
Nassausingel. (foto: Ciska Matthes) Foto: Ciska Matthes

Posters voor een glimlach

Algemeen

NIJMEGEN - Misschien ben je wel zo’n onverwachte tekst tegengekomen de afgelopen weken. Bijvoorbeeld: ‘Zie het goede in iedereen’ of ‘Liefde is de brug tussen jou en alles’. 

Met de grote borden door heel Nijmegen, waarop deze teksten staan, wil het Peaceposterproject de voorbijganger verrassen en inspireren. Het is géén reclame, voor de afwisseling; er is al zoveel commercie op straat. Het doel van initiatiefneemsters Ciska en Johanneke is juist, de mensen tevreden te stemmen met slechts een paar woorden, zoals: ‘You need nothing to be happy’.

Op de Nassausingel hangt de tekst: ‘Ontspan. Niets is onder controle.’ Een doordenkertje, misschien ook wel confronterend. Toen deze poster er pas hing, stond er toevallig een groot bord naast dat een verkeersomleiding aanduidde. Heel toepasselijk; je hebt je route vandaag niet onder controle! Nu, een paar weken later, is het ‘niets’ in de postertekst met graffiti bedekt. Dat betekent toch wel, dat erover na wordt gedacht, de teksten roepen blijkbaar reacties op.
Deze peaceposters zijn nog tot 10 juli in alle stadsdelen te spotten. Meer achtergrond en actuele foto’s: www.peaceposters.nl/fotos-nijmegen/