Stadsdichter Heidi Koren te gast in het Poëziecentrum

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het kader van ‘Ontmoet De Dichter...’ komt Heidi Koren zaterdag 12 augustus naar het Poëziecentrum. 

Heidi Koren (1975) is de negende stadsdichter van Nijmegen. Zij trad aan in 2021 en zal in januari 2024 het stokje doorgeven aan een opvolger. Al haar stadsgedichten zijn te vinden op stadsdichternijmegen.nl. Ook is ze is als docent verbonden aan de Schrijversacademie. 

Op 12 augustus vanaf 14.00 uur is te gast in het Poëziecentrum, achterin de bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Ze wordt geïnterviewd door Wim van Til. Heidi Koren debuteerde in 2015 met de bundel ‘Gedachten over een mogelijk einde’. In 2018 studeerde ze met haar eerste roman ‘Hawaï 2000’ af aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Al snel werd deze roman gevolgd door de bundel ‘Wie dit leest is gek’. 

Heidi Koren vertrekt bij haar gedichten vanuit een gedachte. De gedachte dat je alles kunt verliezen bijvoorbeeld, of dat kwetsbaarheid niets negatiefs hoeft te zijn. En door al dat denken heen probeert ze een essentie te vangen. “Bijna alles kun je weglaten”’ vindt ze. Bijna alles – behalve wat er toe doet. “Ja, dichten is een denkvorm. Er is een beginnetje dat zeurt in mijn hoofd, daarop probeer ik door te redeneren. Zo’n begin kan wel een gevoel zijn dat je probeert te duiden. Een gedachte is ten slotte een gevoel dat je onder woorden probeert te brengen. Maar als ik zou moeten kiezen is het toch een denkproces.”