Afbeelding
Foto: Eric van Haalen

Geef Sint handje in Huis van Sinterklaas

Algemeen

NIJMEGEN - Sinterklaas heeft zaterdag 18 november in Nijmegen voet aan wal gezet. In de stromende regen werd de Goedheiligman op de Waalkade welkom geheten door burgemeester Bruls. Niet op zijn witte schimmel Ozosnel maar gezeten in een koets vertrok de Sint vervolgens naar De Waagh. 

Na de intocht blijft Sinterklaas in Nijmegen. Samen met zijn Pieten verblijft hij nog zondag 26, woensdag 29 november en zaterdag 2 en zondag 3 december in Het Huis van Sinterklaas (Sint Nicolaaskapel) in Nijmegen. Hij ontvangt daar alle kinderen van 13.00 tot 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

Workshop ‘Sintdichten’

Vind je het lastig om een sinterklaasgedicht te schrijven of een surprise te maken? Kom dan woensdag 29 november tussen 15.00 en 17.00 uur naar Bibliotheek Zwanenveld voor hulp en inspiratie. Deelname gratis. Aanmelden via www.obgzshop.nl

Tijdens de workshop ‘sintdichten’ krijg je eerst een korte uitleg over wat een (rijm)gedicht precies is. Aan de hand van voorbeelden komen verschillende vormen van rijm aan bod. Daarnaast krijg je tips om een verhaal of gedicht beeldend te maken. Hierna ga je zelf aan de slag. Je kunt het gedicht schrijven of meteen uitprinten in de bieb en klaar ben je!

Surprises maken

Het Creatief Centrum Nijmegen Zuid verzorgt een workshop surprises maken. Als je al begonnen bent met je surprise kun je die meenemen naar de bieb en kun je er verder aan werken. Geen idee wat je moet maken? Er is aan aantal voorbeelden aanwezig die je kunt namaken.