Kerstvakantie in Museum Kasteel Wijchen

Algemeen Kort nieuws

WIJCHEN - In de kerstvakantie is er van alles te doen en beleven in Museum Kasteel Wijchen. Bij de tentoonstelling KOUD! organiseert het museum kinderactiviteiten zoals een kindercollege en een tijdreis naar de ijstijd. Bij Tussen ‘Kei en Kies’ kan je jouw bodemvondst laten beoordelen door experts. Of kom naar de instaplezing over het leven in een Romeinse villa. En het is de laatste kans om de tentoonstelling KOUD! te bezoeken. Deze is nog te zien tot en met 7 januari.

Donderdagmiddag 28 december neemt Sandra van Dam van Curiosityworld kinderen in een lezing mee naar de tijd van mammoeten en neanderthalers. Na de lezing gaan de kinderen in een workshop aan de slag en een ijstijdlandschap maken met dieren uit die tijd. Vooraf aanmelden verplicht.

Tijdreis naar de ijstijd

Woensdagmiddag 3 januari neemt Tialda Hoogeveen kinderen in de’ Oerstoertour’ mee op een tijdreis naar de laatste ijstijd. Naast luisteren komen kinderen letterlijk in aanraking met de ijstijd, dankzij de botten en kaken die Tialda meeneemt. Ook kan je met de botten op de foto, superstoer! Vooraf aanmelden via de website van het museum.

Instaplezing Leven in een Romeinse villa

Van 26 december t/m 6 januari is het Limes Festival. Museum Kasteel Wijchen verzorgt tijdens dit festival op 4 januari om 14.00 uur een lezing over het leven in een Romeinse villa. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kan zo instappen, maar vol is vol.

Tussen Kei en Kies

Bezoek zondag 7 januari Museum Kasteel Wijchen en kom tussen 11.00-15.00 uur naar ‘Tussen Kei en Kies’. Neem je zelf gevonden botmateriaal, aardewerk of (vuur)stenen mee. Een expert kan jou dan meer vertellen over jouw vondst.

Verhalen en voorlezen

Op 28 december en 3 januari komt een medewerker van de Bibliotheek Wijchen met de Leesbeestbakfiets naar het museum om voor te lezen. Op 2 januari vertelt een medewerker van het museum een mooi winterverhaal.

Speurtochten, escape route en rondleidingen

Tijdens de openingstijden van het museum kunnen kinderen superleuke speurtochten doen. Speel met familie of vrienden de spannende escape route ‘Het verloren verhaal van Gelderland’ of neem op zondagen deel aan de weekendrondleiding.

Praktische informatie

De meeste activiteiten zijn toegankelijk met een geldig museumticket. Voor het kindercollege op 28 december geldt een toeslag van 2,00 euro bovenop het museumticket. Kijk voor meer informatie, aanvangstijden en aanmelden voor het kindercollege en de Oerstoertour op de website van het museum www.museumwijchen.nl.

In de kerstvakantie is het museum gesloten op 25 december en 1 januari. Op 24 en 31 december sluit het museum een uur eerder.