Simone Atangana Bekono te gast in Poëziecentrum

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het Poëziecentrum achterin Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen is zaterdag 10 februari weer een aflevering van de reeks Ontmoet De Dichter… Ditmaal is Simone Atangana Bekono (1991) de gast. Aanvang 14.00 uur.

Zij schreef columns en essays voor meerdere kranten en tijdschriften en is redacteur bij literair tijdschrift De Revisor. Zij studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld ‘Hoe de eerste vonken zichtbaar waren’. Het werd twee jaar later bekroond met de Poëziedebuutprijs aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. De bundel werd onder andere naar het Engels, Frans, Spaans en Turks vertaald. Haar novelle ‘Zo hoog de zon stond’ bereikte de longlist van de Libris Literatuurprijs 2023. Eind januari is de bij de Arbeiderspers haar langverwachte tweede poëziebundel ‘Marshmallow’ verschenen.

De dichter wordt geïnterviewd, ook bezoekers kunnen vragen stellen en ze draagt voor. Entree: 10,00 euro. Vrienden van het PcN en leden van de bibliotheek betalen 7,50 euro.