Doe ook mee aan de EuroGames 2022.
Doe ook mee aan de EuroGames 2022. Foto: Carinda

Inclusief hardlopen tijdens Eurogames in Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Op 27, 28, 29 en 30 juli is Nijmegen het middelpunt van Europa. Dan komen zo’n 2500 sporters uit heel Europa (vooral lhbtiq+’ers) voor een groots roze festijn met sport, optredens, cultuur en natuurlijk feest naar de oudste stad van Nederland. 

Sporters kunnen meedoen aan 17 sporten. Je hoeft geen topsporter te zijn om deel te nemen; sporters van alle niveaus en alle leeftijden zijn welkom om van deze happening een groot feest te maken. “Het draait niet om de prestatie, maar om het feit dat sporters de kans krijgen zichzelf te zijn”, zegt Joost van Wijngaarden, projectleider van dit grootse evenement. “Ook iedereen uit Nijmegen en omgeving is welkom!”

Het laatste sportonderdeel dat op zaterdagmiddag 30 juli vóór de sluitingsceremonie plaatsvindt is hardlopen. EuroGames heeft in samenwerking met Run2Day een uitdagend parcours langs de Spiegelwaal uitgezet over 5 en 10 kilometer. Aan deze loop kunnen alle recreatieve lopers meedoen voor een gereduceerd tarief. Je betaalt 10 euro voor de 5km en 12,50 euro voor de 10km. Kijk voor meer info en hoe je je kunt inschrijven op hardloop-events.nl/run-for-freedom.

Na de finish kun je genieten van de sluitingsceremonie op de Waalkade met onder meer optredens van Julia Zarah (winnares van The Voice) en dansen op elektro hiphop van Fata Boom.