Gelderse Club Meet Finale 2023

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Zaterdag 3 juni worden de Gelderse Minioren Club Meet Finales gezwommen. Deze wedstrijd is in het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen. De Nijmeegse zwemmers van Aqua-Novio’94 nemen met twee teams deel aan deze finale.

Beide ploegen van Aqua-Novio’94 bestaan uit maximaal 18 zwemmers. Deze jonge zwemmers hebben een leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Zwemmers met deze leeftijd vallen in de zwemwereld onder de categorie ‘Minioren’.

De Nijmeegse zwemvereniging neemt het op tegen andere verenigingen, eveneens afkomstig uit de provincie Gelderland. Zo staan naast Aqua-Novio’94, DWK, Aquapoldro, Batavia Swim, de Berkelduikers, de Octopus en ZV Wijchen aan de start.

Om 14.15 uur start de wedstrijd. Het is een traditie bij de Club Meet Finale wedstrijd dat deze wedstrijd in het teken staan van een thema. Dit jaar is het thema: Slaapfeestje. Voorafgaande aan de wedstrijd betreden alle zwemmers en coaches het bad in een grote optocht. Uiteraard allemaal verkleed passend bij het thema. Deze opmars begint omstreeks 14.05 uur.

Naast dat er een prijs gewonnen kan worden voor best verklede zwemvereniging, zal de prijs voor beste zwemvereniging van Gelderland in het water verdient moeten worden. Gedurende de middag zijn zo’n 120 zwemmers actief. Zij strijden als team (niet als inidividu) wie er met de gouden, zilveren of bronzen medailles naar huis gaan.

De organisatie is in handen van de KNZB Regio Oost in samenwerking met Aqua-Novio’94. Publiek is welkom de wedstrijd bij te wonen. Toegang: gratis