Sinan Can tijdens een wandeling door Museumpark Orientalis.
Sinan Can tijdens een wandeling door Museumpark Orientalis. Foto:

Meet & Greet met journalist Sinan Can

Algemeen

HEILIG LANDSTICHTING - Bezoekers aan Museumpark Orientalis kunnen zondag 29 oktober van 13.00 tot 14.30 uur in gesprek met Sinan Can. Tijdens een wandeling door het park vertelt hij over zijn werk en ervaringen in het Midden-Oosten.

Journalist en programmamaker Sinan Can heeft tal van spraakmakende documentaires en publicaties op zijn naam staan. De afgelopen twee decennia heeft hij ons wegwijs gemaakt in het Midden-Oosten. Met onderwerpen als zoektocht naar het paradijs, missie in Afghanistan, moslimterrorisme en vluchtelingenproblematiek.

Sinan Can heeft onlangs de Leon Weckeprijs gewonnen. Deze prijs wordt elke twee jaar toegekend aan iemand die een kritisch en/of dwars geluid laat horen in de publieke discussie rondom oorlog, vrede en internationale politiek. 

Uit het juryrapport (Leon Weckeprijs): ‘De aandacht van de jury is met name getrokken door de documentaires en reportages waarin Sinan Can met nuance, diepgang en oprechte interesse in mensen kijkt naar ontwikkelingen op het gebied van conflicten, terrorisme en onderlinge (internationale) verhoudingen. Deze plaatst hij tegenover de aanwezige zwart-witbeelden van goed en kwaad. Daarmee laat hij als geen ander zien dat er twee kanten zijn aan elk verhaal, elk conflict.’ 

Zondag 29 oktober kan iedere bezoeker Sinan Can zelf van alles vragen over zijn reizen en zijn werk. Hij vertelt ook verhalen uit het Nabije Oosten, over mooie, ontroerende of grappige momenten die hij daar meemaakte maar die niet in zijn documentaire zitten. Voor deelname aan de wandeling wordt de entreeprijs van het museumpark gevraagd, toegang met Museumkaart is gratis. Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. Meer informatie via museumparkorientalis.nl/sinan-can

Museumpark Orientalis is tot en met 29 oktober iedere dag van de week geopend van 11.00 tot 17.00 uur.