Afbeelding

De nieuwste dating trends van 2022

Zakelijk

De afgelopen jaren is de manier waarop we daten heel erg veranderd, en dan bedoel ik niet alleen de ‘corona jaren’. Nieuwe manieren van daten zoals online dating, een verandering van onze prioriteiten, enzovoort. Kortom, er is veel veranderd ten opzichte van tien jaar geleden.

Er zijn veel verschillende dating websites en apps gekomen, en dit kan voor verwarring zorgen bij gebruikers. Welke is nou het beste? Het is natuurlijk heel belangrijk dat je een goede service kiest, en het kan uitdagen en lastig zijn om een juiste te kiezen. Daarvoor zijn review websites opgesteld. Zo kan je kijken naar alle voordelen en nadelen van een service, voordat je deze gebruikt.

Waarom de verandering?

Eeuwenlang bleef daten grotendeels hetzelfde of kende weinig verandering, dus waarom is er juist nu zoveel aan het veranderen? Dit komt door de technologische vooruitgang. De technologie maakt grotere stappen dan ooit tevoren, en dit heeft ook gevolgen voor ons als mensen en onze interactie met elkaar. Doordat het zo makkelijk geworden is om online met elkaar in contact te zijn, is ons fysieke interactie steeds aan het afnemen. Door handige uitvindingen zoals dating sites is het makkelijker dan ooit tevoren om met elkaar in contact te komen!

Wat zijn de veranderingen?

Door deze technologische vooruitgangen zien we nieuwe dating trends die in het verleden (bijna) nooit voorkwamen. Voorbeelden hiervan zijn lange afstands relaties, zonder elkaar maar ooit ontmoet te hebben. Steeds vaker zie je een nieuwsartikel langskomen die het verhaal van twee mensen verteld die al jaren samen aan het daten zijn, maar elkaar nog geen een keer ontmoet hebben. Dit is allemaal mogelijk gemaakt doordat wij als planeet zo erg verbonden zijn door het internet, een uitvinding die voor de mensheid nog erg recent is.

Ook zie je steeds ‘smallere’ trends voorbij komen, die veroorzaakt zijn door recente gebeurtenissen. Vooral de corona pandemie heeft veel invloed gehad op de dating scene. Online daten is populairder dan ooit tevoren, en nieuwe trends zijn opgekomen zoals “Prioridating”. Dit is een vorm van daten waarbij er alleen gekeken wordt naar wat écht belangrijk is, en niet een checklist met lijsten afgaat.

Een ander nieuw fenomeen is het zogenaamde “explori-dating”. Het woord is samengesteld van de engelse woorden ‘exploration” en “dating”. Dit vertaald grofweg naar ontdekkings dating. Deze trend was vooral heel populair direct na de lockdown, waarbij mannen en vrouwen voor het eerst na lange tijd weer terug de wereld in mochten. Ze voelde alsof ze heel veel gemist hadden en wilde de wereld, en hun (manier van) dating opnieuw uitvinden en verder ontdekken.

Naast de technologische vooruitgang, is ook onze kijk op de wereld en onszelf als mens veel veranderd. In tegenstelling tot eeuwen geleden, zien we alle mensen als gelijkwaardig ongeacht geslacht, leeftijd of huidskleur. Deze nieuw gevonden waardes zullen en hebben ongetwijfeld gezorgd voor een nieuwe en verbeterde dynamiek binnen relaties. Het is daarom logisch dat de verhoudingen binnen relaties sterk veranderen als je ze vergelijkt met het verleden.