Afbeelding
zaken

In 3 stappen naar de juiste verzekering voor je auto

Zakelijk

Heb jij een andere auto op het oog? Dan is de kans vrij groot dat je van te voren al allerlei verschillende dingen hebt uitgezocht. Zo is er op basis van het kenteken natuurlijk al allerlei belangrijke informatie te achterhalen, waarmee jij de kosten voor onder andere de wegenbelasting en ook de verzekering van je auto kunt achterhalen. Wel zo handig wanneer je een bepaald budget in je hoofd hebt voor wat jij maandelijks wilt betalen. Hoe zwaarder de auto, hoe meer belasting of je betaald. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om kritisch te kijken naar welk type auto je graag zou willen. Zo is een auto met panoramadak bijvoorbeeld ontzettend mooi, maar houd er wel rekening mee dat dit dak in vergelijking met ‘blik’ al snel 150 tot 200 kilo zwaarder kan zijn. Dit extra gewicht werkt niet alleen door in je wegenbelasting, maar ook in het brandstofverbruik. Om ervoor te zorgen dat je toch nog enigszins op de verzekering kunt besparen, hebben wij een aantal tips voor je.

WA, WA+ of Allrisk verzekering

Afhankelijk van de leeftijd van je auto kun je bepalen of je kiest voor een WA, WA+ of een Allrisk verzekering. Online kun je eenvoudig de kosten voor je autoverzekering berekenen zodat je direct kunt zien wat de verschillen qua kosten zijn. Houd er uiteraard wel rekening mee dat er flinke verschillen kunnen zitten tussen het Allrisk verzekeren van je auto of de overige twee verzekeringen. Aangezien een WA en WA+ in de basis gelijk zijn, is het verschil tussen deze beide minimaal. Het enige verschil is, is dat je bij een WA+ ook verzekerd bent tegen diefstal, vernieling en schade door de natuur. Afhankelijk van de leeftijd van je auto kun je dus bepalen welke het beste bij jouw auto past

Vergelijk de verschillende verzekeraars

Nadat je voor jezelf de keuze hebt gemaakt of je je auto WA(+) of Allrisk wilt verzekeren, is het zaak om verschillende verzekeraars met elkaar te gaan vergelijken. Dit doe je vaak allereerst op basis van de prijs, maar ook zaken zoals het eigen risico en de dekking zijn hierin belangrijk. Het kan namelijk heel goed zijn dat een verzekeraar een paar euro per maand voordeliger is, maar daarentegen een eigen risico rekent dat een stuk hoger ligt. Zo kan het zijn dat je bij de één 150 euro betaald aan eigen risico en bij de ander 250 of zelf nog meer. Deze verschillen zijn dusdanig, dat het verstandig kan zijn om serieus te overwegen om maandelijks wat meer te betalen. Ook bieden veel verzekeraars je de mogelijkheid om het eigen risico volledig of voor een deel af te kopen. Vooral in een grote stad, zoals Nijmegen of Amsterdam is de kans op een ongeluk natuurlijk wat groter.

Aanvullende verzekeringen

Het kan natuurlijk zijn dat je een auto hebt die 10 jaar of ouder is. Je kiest dan meestal voor een WA verzekering. Echter ben je dan niet verzekerd tegen diefstal. Dus stel je hebt een enorme muziekinstallatie in je auto, dan kan het raadzaam zijn om deze in de vorm van een aanvullende verzekering wel degelijk bij te verzekeren.