Afbeelding
zaken

Tips om het juiste materiaal voor je kleding te kiezen

Zakelijk

Als je van plan bent om nieuwe kleding te kopen, wil je natuurlijk een succesvolle aankoop doen. Bij het kiezen van kledingstukken is het niet alleen goed om rekening te houden met de pasvorm en stijl, ook het materiaal is een belangrijk aspect. Ieder materiaal heeft weer eigen voor- en nadelen. Maar hoe kies je het juiste materiaal voor je kleding? Er zijn een aantal tips die je daarbij op weg helpen. Je leest ze hieronder!

Het comfort

Bij het kiezen van een materiaal voor een nieuwe outfit, is het belangrijk om te letten op het comfort. Het is tenslotte niet fijn als je kleding straks niet lekker zit of irritaties oplevert. Om van veel comfort te genieten, is het een aanrader om te kiezen voor een zachte, ademende stof. Stoffen die bekendstaan om het feit dat ze veel comfort bieden, zijn bijvoorbeeld katoen, bamboe, linnen of zijde.

Hoe comfortabel het materiaal daadwerkelijk is, hangt af van of het lekker aanvoelt op je huid, het soepel is en het een ademend vermogen heeft. Bamboe is een populair materiaal dat steeds vaker terug te zien is in kleding. Dat heeft het materiaal te danken aan het feit dat het zacht aanvoelt, hypoallergeen, antibacterieel en duurzaam is en een vocht absorberende werking heeft. Op zoek naar toffe kleding van bamboe? Deze bamboe herenkleding is dan het bekijken waard.

De gelegenheid

Welk materiaal het beste is, hangt ook af van de gelegenheid waar je het voor wilt gebruiken. Ben je op zoek kleren voor alledaagse gelegenheden, dan kies je waarschijnlijk voor een andere stof dan wanneer je iets zoekt voor formele gelegenheden. Zoek je specifiek iets voor een feest of zakelijke afspraak? Denk dan aan materialen als zijde, satijn, fluweel of kant. Als je casual kleding zoekt, kun je denken aan stoffen als katoen, linnen, denim of bamboe.

Duurzaamheid

Hecht je veel waarde aan een beter milieu, dan is het bij het kiezen van een materiaal ook goed om rekening te houden met duurzaamheid. Kies in dat geval voor stoffen die duurzaam geproduceerd zijn of een lange levensduur hebben.

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van je kledingstukken te genieten, is onderhoud ook een belangrijk aspect om op te letten. Niet ieder materiaal vereist namelijk hetzelfde onderhoud. Vaak staat dit aangegeven op het label van het kledingitem of bij de productomschrijving op de website van een kledingwinkel. Op basis van hoe je het moet onderhouden, kun je bepalen of je dat ziet zitten of liever voor iets anders gaat.