Gesond & Gesellig hoepel workshop door La Hoop.
Gesond & Gesellig hoepel workshop door La Hoop. Foto: David van Haren

Gesond & Gesellig pop-up festival

Algemeen

NIJMEGEN - Gezonde keuzes maken hoeft niet moeilijk te zijn, maar kan juist hartstikke lekker en leuk zijn. Dat laat het nieuwe pop-up terras Gesond & Gesellig zien. 

Tijdens de Dag van Lindenholt op zondag 19 juni kun je van 12.00 tot 17.00 uur rondom het Piet Moeskopspad op een vrolijke en inspirerende manier (gratis) kennismaken met een breed aanbod van gezonde en gezellige keuzes. Het draait om gezond bewegen, gezellige muziek én lekkere dingen om te proeven.

Kom op de Dag van Lindenholt naar het Gesond & Gesellig pop-up terras en doe mee met sport clinics, oefen met de hoelahoep of volg een workshop rappen. Doe de suikerklontjesquiz en ga in gesprek met de diëtiste. Na alle inspanningen is er een glas fris water met vers fruit, munt en andere ingrediënten. En proef daarna een heerlijke ijsje van het IJsvogeltje Nijmegen, gemaakt van vers fruit en groente (echt waar, ijs met komkommer en munt)!

Gezonde keuzes

Bij festivals, op de kermis of tijdens het winkelen is het aanbod van ongezond eten enorm. Je moet dan stevig in je schoenen staan om alle vette, suikerrijke, ongezonde verleidingen te weerstaan. Dat kan en moet anders, bedacht Anita Fritz Heeren, initiator van Gesond & Gesellig. 

Heeren: “Ik heb ervaren dat gezondheid zo veel meer is dan gezond eten en bewegen. Samen zijn, goed voor jezelf zorgen, ontspannen is daarin net zo belangrijk. En jezelf voeden is méér dan alleen het eten. Voeding kun je ook halen uit kunst, muziek, dansen, sporten en nog veel meer, en dat is minstens zo belangrijk als het over gezondheid gaat.” 

Gezelligheid

Heeren is ervan overtuigd dat veel mensen echt wel gezond willen leven en met Gesond & Gesellig wil zij hen inspireren. ‘Ik voeg graag het aspect gezelligheid toe want sámen is het gezelliger en dus ook gemakkelijker om gezonde keuzes te maken.” 

Gesond & Gesellig is ook aanwezig tijdens de open dag van NEC op zaterdag 30 juli voor het Goffertstadion van 11.00 tot 17.00 uur. Ook dan kan men (gratis) kennismaken met een breed aanbod van gezonde en gezellige keuzes. 

Afbeelding
Initiator Anita Heeren met de NEC mascotte
Gesond & Gesellig deelt gezonde ijsjes uit tijdens de Dag van het Park in het Westerpark.