Interview met Thomas Verbogt over zijn nieuwe roman ‘Maak het mooi’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Op 4 oktober verscheen Maak het mooi, de nieuwe roman van Thomas Verbogt die hij schreef in samenwerking met de gemeente Nijmegen. De stad speelt dan ook een bijzondere rol in dit boek. Thomas Verbogt wordt op zondag 9 oktober, tijdens de laatste Dekker op zondag talkshow bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen, geïnterviewd door Annemarie Haverkamp over de totstandkoming van dit boek. Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen en signeren.

De Amerikaanse actrice en toneelschrijfster Mae West zei: ‘Je leeft maar één keer, maar als je het goed doet, is één keer genoeg.’ Thomas Verbogt, de hoofdpersoon in Maak het mooi, wil precies dat: zijn leven goed doen. Daarom begint hij er telkens opnieuw aan. Hij kan niet anders, met nieuwe inzichten en minder illusies, maar met steeds meer herinneringen. Met sommige ervan weet hij zich geen raad, zoals die aan de geliefde, voor wie hij zich zo verantwoordelijk voelde, maar die hij niet kon beschermen.

Maak het mooi is een roman over het verlangen naar verbinding en over van betekenis zijn, maar natuurlijk vooral over hoe te leven, hoe dat goed te doen, hoe jezelf te begrijpen.

De talkshow begint om 14.00 uur, de toegang is gratis. Graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.