Zingen voor je Leven Nijmegen.
Zingen voor je Leven Nijmegen. Foto: Marien de Clerck

Geraakt door kanker? Zing mee met Zingen voor je Leven Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN -  Op 4 februari is het Wereldkankerdag, wereldwijd wordt er stilgestaan bij de impact van kanker. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met kanker, als patiënt of als naaste. De ziekte verandert het leven van de patiënt en heeft invloed op het leven van partners, kinderen of vrienden. 

In Nijmegen zingen mensen, die geraakt zijn door kanker, samen in een enthousiast koor. “Je hebt zelf de diagnose kanker gekregen of gehad. Je naaste is ernstig ziek (geweest). Wat is het fijn om niemand wat uit te hoeven leggen. Toch praten we nauwelijks over het ziekzijn. Wat de koorleden vooral verbindt is het samen zingen. Zingen werkt helend, geeft fijne energie en helpt bij het verwerken van een moeilijke tijd”, aldus Zingen voor je Leven Nijmegen. 

“Voor dat zingen hoef je geen zangervaring te hebben, je hoeft niet mooi te zingen of een auditie te doen. Iedereen, die geraakt is door kanker is van harte welkom. Het plezier in zingen staat voorop. We zingen liederen uit verschillende culturen, mooie liedjes die je raken of waar je blij van wordt. En als iemand een keer een slechte uitslag heeft of een moeilijke dag, dan zingen we voor elkaar. Een koor waarin we zingen voor ons leven.”

Donderdag 9 februari heeft het koor een open repetitie. Behoor je tot de doelgroep, wees welkom om 10.00 uur in wijkcentrum ‘t Hert om vrijblijvend een ochtend mee te zingen. Om de twee weken repeteren ze op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in voorzieningenhart ’t Hert aan de Thijmstraat 40 in Nijmegen. Voor meer informatie mail naar zingen@zingenvoorjeleven-nijmegen.nl of kijk op zingenvoorjeleven-nijmegen.nl/