Eieren uit de natuurhistorische collectie van museum De Bastei.
Eieren uit de natuurhistorische collectie van museum De Bastei.

Paasweekend in museum De Bastei

Algemeen

NIJMEGEN - In De Bastei zijn tijdens het paasweekend extra activiteiten en bovendien kun je tijdens de Museumweek gratis naar het museum met de museumkaart van een ander.

Tijdens het paasweekend kun je jouw verstop- en versierkunsten uitproberen met de tekenactiviteit ‘Ey, zie je mij?’ in het Atelier. Kies een biotoop uit en probeer jouw ei zo in te kleuren dat het goed verstopt is in de gekozen omgeving (29 maart t/m 1 april).

Tijdens de Museumweek (30 maart t/m 5 april) kun je gratis naar museum De Bastei met de museumkaart van iemand anders. Of, als je zelf een kaart hebt, geef je een ander een dagje museum cadeau.

Tijdens het korte filmfestival GoShort vind je in museum De Bastei vier korte films, die je elk op een verrassende of grappige manier aan het denken zetten over de relatie tussen mens, rivier en natuur. Deze films zijn onderdeel van het focusprogramma ‘Heat Waves’, dat aandacht besteedt aan steeds warmer wordende zomers en de (in)directe gevolgen van klimaatverandering (29 maart t/m 7 april).

Museum De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4. Voor meer informatie: www.debastei.nl.

Still uit de korte film 'Clarkii' van Leticia van Neerven.